秋霞电影网午夜鲁丝片无码,真人h视频免费观看视频,囯产av无码片毛片一级,免费夜色私人影院在线观看,亚洲美女综合香蕉片,亚洲aⅴ天堂av在线电影猫咪,日韩三级片网址入口

(全國卷)2019屆高三英語二輪復(fù)習(xí) 專項練習(xí) 閱讀理解板塊組合練一

上傳人:Sc****h 文檔編號:101958783 上傳時間:2022-06-06 格式:DOC 頁數(shù):9 大?。?82KB
收藏 版權(quán)申訴 舉報 下載
(全國卷)2019屆高三英語二輪復(fù)習(xí) 專項練習(xí) 閱讀理解板塊組合練一_第1頁
第1頁 / 共9頁
(全國卷)2019屆高三英語二輪復(fù)習(xí) 專項練習(xí) 閱讀理解板塊組合練一_第2頁
第2頁 / 共9頁
(全國卷)2019屆高三英語二輪復(fù)習(xí) 專項練習(xí) 閱讀理解板塊組合練一_第3頁
第3頁 / 共9頁

下載文檔到電腦,查找使用更方便

22 積分

下載資源

還剩頁未讀,繼續(xù)閱讀

資源描述:

《(全國卷)2019屆高三英語二輪復(fù)習(xí) 專項練習(xí) 閱讀理解板塊組合練一》由會員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《(全國卷)2019屆高三英語二輪復(fù)習(xí) 專項練習(xí) 閱讀理解板塊組合練一(9頁珍藏版)》請在裝配圖網(wǎng)上搜索。

1、 閱讀理解板塊組合練一 (限時35分鐘) Ⅰ.閱讀理解 A Here are our suggestions for keeping busy this week.Dive in! Take to the waves in Southampton Always fancied trying your hand at sailing?Now is your chance.The Southampton Boat Show has plenty of opportunities for visitors to get out on the water to experience bo

2、at sailing, powerboating or taking a ride on a RIB — all for free. Discover an island on the Thames To celebrate Totally Thames, a month-long festival is held at various locations across London.We’ve discovered 21 of the river’s most fascinating islands — all of them with interesting stories to t

3、ell.Make the most of it with our map here. Catch great films in Bristol Over six days, Encounters Film Festival screens up to 400 films from over 60 different countries.The Bristol festival provides a platform for international filmmakers, and offers a gateway to the likes of the BAFTAs, Oscars an

4、d European Film Awards.See here for full details. Get scientific in London Experience the latest, best and most challenging science covering all areas of our lives and universe at New Scientist Live at ExCel London.New Scientist Live is a four-day festival full of ideas and discoveries from the te

5、am behind the world’s most popular science weekly magazine, featuring four zones — Brain & Body, Technology, Earth and Universe — as well as talks from experts and over 200 exhibitors. 語篇解讀:本文是一篇應(yīng)用文。文章主要推介了一周內(nèi)的四個活動項目。 1.Which is the most suitable for sailing lovers? A.Take to the waves in Southam

6、pton. B.Discover an island on the Thames. C.Catch great films in Bristol. D.Get scientific in London. 解析:選A 細節(jié)理解題。根據(jù)Take to the waves in Southampton部分中的“The Southampton Boat Show has plenty of opportunities for visitors to get out on the water to experience boat sailing”可知,此活動最適合帆船運動愛好者,故選A。 2.

7、What is New Scientist Live? A.A science weekly magazine. B.A festival to celebrate great scientists. C.An exhibition to show scientific discoveries. D.A festival where ideas and discoveries are shared. 解析:選D 細節(jié)理解題。根據(jù)Get scientific in London部分中的“New Scientist Live is a four-day festival full of

8、ideas and discoveries”可知,New Scientist Live是一個為期四天的與大眾分享科學(xué)想法和發(fā)現(xiàn)的節(jié)日。故選D。 3.Where can you find the text? A.On a noticeboard.    B.On a website. C.In a newspaper. D.In a book review. 解析:選B 文章出處題。根據(jù)文章內(nèi)容尤其是Discover an island on the Thames部分中的“Make the most of it with our map here.”和Catch great film

9、s in Bristol部分中的“See here for full details.”可知,本文最有可能出現(xiàn)在網(wǎng)站上,故選B。 B Recently, I’ve found an increasing number of coffee shops that don’t offer Wi-Fi.I know what they’re trying to do.They want people to talk to each other without being consumed by technology.They want to stress the relational aspect

10、 of coffee shops and would rather hear many voices having deep discussions than see keyboards or eyes staring at a cell phone.However, their good intentions are often mistaken by consumers, me included. One snowy day, a friend and I decided that it would be a great idea to go to a local coffee shop

11、 and get our work done there.We found a place that had unique coffee flavors and great reviews.It was a bit of a walk from where our subway dropped us off, but we thought it was worth it. We walked through the snow and my feet were almost frostbitten (凍傷的) because the boots I wore were not warm as

12、I had originally assumed.About 10 minutes later, we found the coffee shop and our blue lips were eagerly looking forward to that warm drink.As we walked up to the door, we saw the sign, “No Wi-Fi.” In anger, we looked at each other and said “Starbucks?” Of course, this was a loss for them.They lost

13、 our business and the chance to make their relationship building task a reality.People who come to coffee shops to work do come to be on their computers, but they also go there so they can still have human interaction (互動).They want to work around other people, not in a room by themselves.What’s mor

14、e, even if the shops don’t have Wi-Fi, people will still use their phones, unless all phone service is blocked out.So my friend and I spent the snowy day working together in the biggest chain coffee shop.We completed our task perfectly and that wasn’t the case in those coffee shops without Wi-Fi. T

15、herefore, there is no need to shut Wi-Fi to customers.With it, the shop will get more people and there’ll be more laughter and better relationships than before. Don’t make us go to Starbucks for our next snowy day. 語篇解讀:本文是一篇夾敘夾議文。作者通過自己的切身體會,表達了對咖啡店關(guān)閉Wi-Fi的看法。作者認為這樣的做法是完全沒必要的。 4.What is the purp

16、ose of many coffee shops’ shutting Wi-Fi? A.To keep people drinking coffee quietly. B.To cut down the unnecessary expense. C.To get people to communicate face to face. D.To prevent people from disturbing others. 解析:選C 細節(jié)理解題。根據(jù)第一段“They want people to talk to each other ...than see keyboards or e

17、yes staring at a cell phone.”可知,許多咖啡店關(guān)閉Wi-Fi的目的是讓顧客面對面交流。 5.What did the author and his friend plan to do on that snowy day? A.Walk back home from work. B.Finish their work at a coffee shop. C.Find a warm place to have a good rest. D.Express their anger to coffee shopkeepers. 解析:選B 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段

18、“One snowy day, a friend and I decided that it would be a great idea to go to a local coffee shop and get our work done there.”可知,作者和朋友在那個下雪天想去當(dāng)?shù)匾患铱Х鹊晖瓿伤麄兊墓ぷ鳌? 6.The author thinks the coffee shop’s practice is wrong because the shopkeeper . A.failed to block out all phone service B.didn’t

19、communicate with customers  C.didn’t offer computers to customers D.caused inconvenience to customers 解析:選D 推理判斷題。根據(jù)第四段內(nèi)容尤其是最后一句“We completed our task perfectly and that wasn’t the case in those coffee shops without Wi-Fi.”可推知,作者認為咖啡店關(guān)閉Wi-Fi的做法是錯誤的,因為店主們這樣做給顧客帶來了不便。 7.What’s the tone of the auth

20、or’s writing this passage? A.Persuasive. B.Encouraging. C.Teasing. D.Praising. 解析:選A 觀點態(tài)度題。根據(jù)第五段“Therefore, there is no need to shut Wi-Fi to customers.”及最后一段可知,作者通過自己的切身體會表達了自己對咖啡店關(guān)閉Wi-Fi的看法。他認為這是完全沒有必要的舉措。他希望下次下雪時不要再讓他們(選擇)去星巴克了。由此可以推斷,作者寫這篇文章的語氣是勸說性的。 C AT&T started its “It Can Wait” campa

21、ign against texting while driving in 2010.They call on all drivers to sign up for a 21-Day pledge (保證) — a pledge to not text and drive.Since then, research suggests there has been a connection between the campaign activities and a reduction in crashes.Almost half of the people who have made pledges

22、 say they now don’t use their smartphones while driving. However, AT&T has found that even though nearly 99 percent of drivers understand that texting while driving is dangerous, nearly 70 percent do it anyway.Some say they do it because they think they’re better at multitasking than others.Some sa

23、y they only use their phones at red lights, or they only quickly glance at their phones sometimes.Others say they’re trying to stop, but believe that distracted (注意力不集中的) driving is even “addictive”. Over the years, we have found some effective ways to deal with distracted driving.One is to use use

24、r-friendly tools to help drivers resist the urge to glance at their phones while behind the wheel.Countless hands-free devices (裝置) and Bluetooth speakers combined with a mobile app will, when active, automatically block incoming notifications sensing that the car is in motion.With the right devic

25、es, drivers can stay connected without taking their eyes off the road. The second way is really important.AT&T’s studies found that most smartphone users have a significant amount of their interactions with just five people.They also found that more than 80 percent of drivers said they would immedi

26、ately stop using their phone while driving if a loved one or someone in their top friends list asked them to.We urge everyone to act on this information. Distracted driving is a bad habit, and bad habits are tough to break.But if we work together — and keep communicating our concerns with the peopl

27、e we love — we can make a difference. 語篇解讀:本文是一篇議論文。文章介紹了兩種約束不專心駕駛行為的方法,并且分析了司機明知注意力不集中有危險,還去接電話的心理原因,建議人們要與自己所愛的人多溝通,幫助他們摒棄這一陋習(xí)。 8.What can we infer about the “It Can Wait” campaign? A.It aims to end aggressive driving. B.It provides help for drivers in emergencies. C.It works well in reducing

28、 road accidents. D.It makes efforts to improve road conditions. 解析:選C 細節(jié)理解題。由第一段中的“research suggests there has been a connection ...while driving”可知,“It Can Wait”運動在減少交通事故方面起到了一定的作用。由第一段第一句“AT&T started its ‘It Can Wait’ campaign against texting while driving in 2010.”可知,這項運動旨在減少人們邊開車邊發(fā)短信的做法。 9.

29、Distracted driving is still at a high level because of . A.high pressure from daily life B.the side effects of drugs C.lack of strict traffic laws D.drivers’ attitude problems 解析:選D 細節(jié)理解題。由第二段中的“Some say they do it because they think they’re better at multitasking than others ...is even

30、‘a(chǎn)ddictive’.”可知,AT&T的研究發(fā)現(xiàn),將近70%的人仍然邊開車邊發(fā)短信,他們這樣做是因為態(tài)度問題。 10.How do hands-free devices with an app help drivers? A.By reminding them to call later. B.By preventing the incoming calls. C.By telling callers to leave a message. D.By warning them of the possible danger. 解析:選B 細節(jié)理解題。由第三段中的“combined

31、with a mobile app will, when active, automatically block incoming notifications sensing that the car is in motion”可知,這些工具如果被激活,能自動感應(yīng)到汽車在行駛,阻止來電通知。 11.What suggestion is made to deal with distracted driving in Paragraph 4? A.Use the power of public opinion. B.Educate drivers to learn self-control.

32、 C.Communicate more with safe drivers. D.Let people close to drivers remind them. 解析:選D 推理判斷題。根據(jù)第四段中提到的第二種方法可知,大多數(shù)司機愿意聽從他們所愛的人或關(guān)系最親密的人的建議,故建議利用司機最親密的人對他的影響來減少不專心駕駛現(xiàn)象。 D Shanghai leads the mainland in an international standardized (標(biāo)準化的) test of English language level, according to the British C

33、ouncil’s white paper on mainland test takers’ IELTS performance.The white paper shows people on Chinese mainland have been making progress in their ability to listen, read, write and speak English in the past five years. People who took the IELTS Academic test showed the least progress in speaking

34、English.The test takers’ total score from the four-part test is below the world average, with the largest gap in the speaking test.The white paper also showed mixed development of English skills in various areas on the mainland.Shanghai, which achieved respective (分別的) average scores of 5.87 points

35、and 5.95 points in the academic and training tests, led the mainland in the listening, speaking, reading and writing tests.Shanghai’s universities and high schools also had the best results. Barry O’Sullivan, head of assessment research and development at the British Council, said Shanghai stood ou

36、t against the other provinces because it is an international city, where students have a better environment and stronger motivation (動力) to learn and use English.The average score of Shanghai test takers in reading is higher than the world average, and their listening and writing scores are equal to

37、 the world average.But Shanghai test takers’ speaking score is not so good as the other three. The city’s Fudan University topped other universities on the mainland with the highest average IELTS scores. Fudan students’ reading, listening and writing scores exceeded (超過) the world average but their

38、 speaking scores were below it.According to the white paper, all test takers said self-motivation was the most important factor for them, while those with IELTS scores higher than 7 points thought their high school teachers played an important role. The white paper also found that the English educa

39、tors on the mainland who had mixed abilities in reading, writing, listening and speaking were weakest in speaking English. Chinese authorities are working to deal with these issues.For example, they have released the Chinese Standards of English which outlines English students’ abilities at nine lev

40、els. 語篇解讀:本文是一篇說明文。英國文化教育協(xié)會發(fā)布全球首部中國內(nèi)地地區(qū)雅思考試官方白皮書,上海市雅思考生聽說讀寫能力均居中國內(nèi)地之首。 12.Which kind of ability of the mainland students needs to be improved urgently? A.The ability of listening. B.The ability of speaking. C.The ability of reading. D.The ability of writing. 解析:選B 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“People who to

41、ok the IELTS Academic test showed ...with the largest gap in the speaking test.”可知,參加雅思學(xué)術(shù)考試的人在口語考試中的進步最小。考生在四項考試中的總成績低于世界平均水平,口語考試與世界平均分的差距最大。由此可知,中國內(nèi)地考生在口語能力方面急需加強。 13.Which of the situations of the IELTS test on the mainland is correct? A.The highest average score of the academic test among all

42、provinces is 5.87 points. B.Test takers in Shanghai have the best scores in the world. C.There is no big gap between Shanghai and other provinces in IELTS test scores. D.Mainland test takers score higher than most countries’ in the world. 解析:選A 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“Shanghai, which achieved ...and writ

43、ing tests.”可知,上海市的學(xué)術(shù)類雅思分數(shù)是5.87分,培訓(xùn)類雅思分數(shù)是5.95,在聽說讀寫四項考試中領(lǐng)先全國。由此可知,上海市的雅思平均分數(shù)是全國最高的,因此5.87分是全國各省中學(xué)術(shù)類雅思考試的最高的平均分數(shù)。 14.According to the passage, English skills might be greatly affected by . A.one’s motivation to go abroad B.one’s attitude to the test C.the level of education one receives D.

44、the overall social environment one lives in 解析:選D 推理判斷題。根據(jù)第三段中的“Shanghai stood out against the other provinces ...to learn and use English.”可知,上海市領(lǐng)先于其他省份是因為它是一座國際化都市,那里的學(xué)生有更好的語言環(huán)境和更強的動力去學(xué)習(xí)和使用英語。由此可推知,社會環(huán)境對于一個人的英語能力有很大影響。 15.It can be inferred from the passage that . A.students in Fudan Uni

45、versity have the best self-motivation B.the speaking test is the most difficult one among the four tests in IELTS C.the scores of IELTS are much influenced by high school education D.the level of Chinese students’ English ability is above the world average 解析:選C 推理判斷題。根據(jù)第四段中的“According to the wh

46、ite paper ...played an important role.”可知,根據(jù)白皮書中的信息,所有考生都說自我鼓勵對他們來說是最重要的因素,而那些雅思成績高于7分的考生認為他們的高中老師扮演了很重要的角色。由此可推知,高中教育對雅思成績影響很大。 Ⅱ.閱讀七選五 As parents, sometimes it may feel like all your kids do is sit in front of a screen. 16 If we’re realistic, that’s probably not going to happen.But if you kee

47、p things properly managed, screen time can be beneficial. ?Acknowledge that screens aren’t all bad. 17 Watching television or playing games on the computer can be fun, entertaining and a good way to relax.There are also many programs, games and apps that are educational and your children will

48、likely have some homework to do on a computer. ? 18 While screens can be beneficial, if your kids spend too much time in front of them they will miss out on other activities.Things like playing outdoors, reading and doing sports are extremely important for balance. Face-to-face communication wi

49、th family and friends teaches valuable social skills — something that can’t be learnt via social media. ?Educate yourself. To strike the right screen time balance for your house, start by learning what technology is around, what it’s best used for and for the ages it’s appropriate. 19 Other par

50、ents might be able to offer some insight (見解) too. ?Set limits for your kids and yourself. It’s a good idea to put some rules in place around screen time.Let your kids know how they are allowed to use screens — what for, when and for how long. 20 They’ll be more receptive to the rules if they’v

51、e had input.Of course, let the screen-time limits you set for your kids be a guide for yourself as well. A.Don’t let screens take over. B.Manage your family’s screen time. C.You can do your own research or talk to your kids about it. D.Discuss these rules as a family so your kids can have a say

52、 too. E.Children and teenagers can benefit from age-appropriate technology. F.You might even feel like you want to ban screens from your home altogether. G.If you’re eating dinner, set the work emails aside and chat about your day as a family. 語篇解讀:本文是一篇說明文。文章介紹了在家庭中管理“屏幕時間”的方法。 16.選F 根據(jù)本空前面的“f

53、eel like”可知F項“你甚至?xí)胍诩依锝挂磺衅聊辉O(shè)備”符合語境。本空后面一句中的that指代F項中的“ban screens from your home altogether”。 17.選E 本段主要介紹了看電視或使用電腦等屏幕設(shè)備的好處,再結(jié)合小標(biāo)題“Acknowledge that screens aren’t all bad.”可知,E項“孩子們和青少年可以從適合其年齡段的科技設(shè)備中獲益”符合語境。 18.選A 本段主要介紹了過多地使用屏幕設(shè)備的弊端,故用A項“不要被屏幕設(shè)備所左右”作小標(biāo)題最符合本段的主旨。 19.選C 根據(jù)本段的小標(biāo)題“Educate yourself.”可知C項“你可以自己作研究或和孩子們談?wù)劇狈险Z境,本空與其后面一句“別的父母也可能會提供一些他們的見解”是并列關(guān)系。 20.選D 根據(jù)本空前面的“some rules”和后面的“the rules”可知D項“全家人都來討論這些規(guī)則,這樣你的孩子們也有機會發(fā)表他們的觀點”符合語境。本空后面一句“如果他們參與了制定這些規(guī)則,他們會更容易接受”是對該句的解釋說明。 9

展開閱讀全文
溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

相關(guān)資源

更多
正為您匹配相似的精品文檔
關(guān)于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務(wù)平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!