秋霞电影网午夜鲁丝片无码,真人h视频免费观看视频,囯产av无码片毛片一级,免费夜色私人影院在线观看,亚洲美女综合香蕉片,亚洲aⅴ天堂av在线电影猫咪,日韩三级片网址入口

歡迎來到裝配圖網(wǎng)! | 幫助中心 裝配圖網(wǎng)zhuangpeitu.com!
裝配圖網(wǎng)
ImageVerifierCode 換一換
首頁 裝配圖網(wǎng) > 資源分類 > DOC文檔下載  

江蘇省如東縣2020高考英語二輪復習 閱讀理解訓練(3)

  • 資源ID:112654592       資源大小:101.50KB        全文頁數(shù):9頁
  • 資源格式: DOC        下載積分:10積分
快捷下載 游客一鍵下載
會員登錄下載
微信登錄下載
三方登錄下載: 支付寶登錄   QQ登錄   微博登錄  
二維碼
微信掃一掃登錄
下載資源需要10積分
郵箱/手機:
溫馨提示:
用戶名和密碼都是您填寫的郵箱或者手機號,方便查詢和重復下載(系統(tǒng)自動生成)
支付方式: 微信支付   
驗證碼:   換一換

 
賬號:
密碼:
驗證碼:   換一換
  忘記密碼?
    
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會被瀏覽器默認打開,此種情況可以點擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無水印,預覽文檔經(jīng)過壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類文檔,如果標題沒有明確說明有答案則都視為沒有答案,請知曉。

江蘇省如東縣2020高考英語二輪復習 閱讀理解訓練(3)

江蘇如東縣2020高考英語閱讀理解(二輪)訓練(3) 【2020高考復習】閱讀理解 A new study of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healt- hily and happily,it is a bad thing for young people.Puppy love (早戀) may bring stress for young people and can lead to depression(抑郁癥). The study shows that girls become more depressed than boys,and younger girls are the worst of all. The possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “l(fā)oss of self”.According to the study,even though boys would say “l(fā)ose themselves in a romantic relationship”,this“l(fā)oss of self”is much more likely to lead to depression when it happens to girls.Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions.They won't tell that to their parents. Dr Marianm Kaufman,an expert on young people problems,says 15% to 20% young people will have depression during their growing.Trying romance often causes the depression.She advises kids not to jump into romance too early.During growing up,it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self.She also suggests the parents should stimulate their kids to keep close to their friends,attend more interesting school activities and spend enough time with family. Parents should watch for signs of depression- eating or mood changes-and if they see signs from their daughters or sons,they need to give help.The good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age.Love will always make us feel young,but only maturity (成熟)gives us a chance to avoid its bad side effects. 【語篇導讀】 文章主要講述失戀對女孩子的影響,那些不善言語的女孩子更會患抑郁癥。 36.What's the main idea of the passage? A.Puppy love may bring young people depression. B.Parents should forbid their children's love. C.Romance is a two­edged sword for adults. D.Romance is good for young people. 答案 A [主旨大意題。第一段的第一句“...it is a bad thing for young people.”是文章的主旨所在。故選A項。] 37.Which of the following is more likely to have depression? A.Young people who have a strong sense of selfishness. B.Young boys whose parents watch for their behavior. C.Young girls who always hide their feelings and opinions. D.Careless parents whose children are deep in love. 答案 C [細節(jié)理解題。從第二段的最后兩句“Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions.They won't tell that to their parents?!笨芍?。] 38.The underlined word in Paragraph 3 means______. A.encourage B.forbid C.expect D.force 答案 A [詞義猜測題。聯(lián)系上句it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self可知:她建議父母鼓勵孩子們與外界接觸和交往。故選A項。] 39.What can be inferred from the passage? A.Lacking love can lead young people to grow up more quickly. B.Early love makes young people keep close to their friends and parents. C.Parents should help their children to be aware of the signs of depression. D.The older a woman is,the less likely she seems to lose herself in romance. 答案 D [推理判斷題。從最后一段的倒數(shù)第二句“The good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age.”可推知。] 40.What's the author's attitude towards puppy love? A.Confused. B.Disapproving. C.Disinterested. D.Scared. 答案 B [觀點態(tài)度題。從最后一段最后一句“...but only maturity gives us a chance to avoid its bad side effects.”可知。] 【2020高考英語河南省開封市一?!緼 閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。 From the health point of view we are living in a wonderful age. A large number of once fatal illnesses can now be cured by modern drugs and surgery. But though the pos sibility of living a long and happy life is greater than ever before, every day we witness the incredible killing of people on the roads. Man is opposite to the motor-car! It is a neverending battle which man is losing. Thousands of people are killed each year and we are quietly sitting back and letting it happen. It has been rightly said that when a man is sitting behind a steering-wheel(方向盤) , his car becomes the extension of his personality. There is no doubt that the motor-car often brings out a man's worst qualities. People who are normally quiet and pleasant may become unrecognizable when they are behind a steering-wheel. They are rude, ill-mannered and aggressive. All their hidden frustrations and disappointments seem to be brought to the surface by the act of driving. The surprising thing is that society smiles on the motorist and seems to forgive the behaviour. Everything is done for his convenience. Cities and towns are made ugly by huge car parks. It is high time a world law were created to reduce this senseless waste of human life. With regard to driving, the laws of some countries are not strict and even the strictest are not strict enough. A law which was universally accepted could only have a beneficial effect on the accident rate. Here are a few examples of some things that might be done. The driving test should be made to a fixed standard and far more difficult than it is; all the drivers should be made to take a test every three years or so; the age at which young people are allowed to drive any vehicle should be raised to at least 21 ; all vehicles should be put through strict annual tests for safety. Present drinking and driving laws (where they exist) should be mad much stricter. Driving speed should be limited on all roads. These measures may sound extremely severe. But surely nothing should be considered difficult if it results in reducing the annual toll of human life. After all, the world is for human beings, not motor-cars. 56. The main idea of this passage is______. A. traffic accidents are mainly caused by motorists B. thousands of people in the world are killed each year C. only stricter traffic laws can prevent accidents D. the laws of some countries about driving are too strict 57. Which of the following is right according to the passage? A. It is right to build huge car parks in cities and towns. B. all the drivers must be asked to take a test every year. C. Working by car can save time and money. D. Society overlooks their rude driving. 58. Why does the author say" his car becomes the extension of his personality" ? A. Driving can show his real self. B. Driving can bring out his good character. C. Driving can make a man excited and joyful. D. Driving can make a man quiet and pleasant. 59. The attitude of the author is______. A. approving B. critical C. sympathetic D. aggressive 【參考答案】56—59\CDAB 【2020高考英語河南省開封市一?!緽 Li Du is a 6yearold boy. But his world is far removed from his contemporaries(同齡人). His mother died of AIDS in 2020 and his father, suffering from a terrible cough and fever, went off last summer. The HIV-positive boy lives at the end of a path on top of the mountain in his windowless, furniture-less, gray-brick house. His parents moved to the top of the mountain six years ago after both being diagnosed as HIV-positive. Dressed in torn clothes, Li Du's only relief is Lao Hei , his dog. The boy washes his clothes and cooks his own food at an age when his contemporaries are still being fed by their parents. Putting some rice and green vegetables into a pot and placing it on a stove made of several blocks, he starts a fire with amazing speed. He uses no oil or salt but still eats his meal with great enjoyment and sets aside a bit for his dog. Li Du is HIV-positive but has no clue what those letters mean. All he knows is that those who were once his friends have deserted him and doctors refused to help him when he accidentally tipped boiling water on his hands. "But my grandmother always comes to see me, " the boy says. However, his 84 year-old grandmother will not say why she has not taken him to live with her and his uncles and aunts. He often sits in the open area in front of his home staring at the path that leads to the outside world, hugging his dog, lost in thought. He was in school but only for one term. The local primary school allowed him to take the preschool course for one term, but then they had to ask him to leave after his father was gone, considering the feeling of the other parents. He often takes out his old textbooks, touching them like little treasures. The latest news is that an old couple has decided to adopt Li Du and Lao Hei, as well as the chicken he is raising. The local Red Cross Association is also talking about providing proper medical care for him. But there is still one question that troubles the little boy: "When can I go back to school? " 60. Who stays with Li Du most of the time? A. His grandma. B. His dog. C. His friends. D. The villagers. 61. Which of the following statements is NOT true? A. Li Du takes care of himself. B. Li Du's food is almost tasteless. C. Li Du has no idea what AIDS is. D. Nobody is willing to help the boy. 62. What is the best title of the passage? A. A Boy And His Books B. A Capable Boy C. A Boy Not To Be Forgotten D. A Boy Lacking Medical Care 【參考答案】 60—62\BCD 閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D項中,選出最佳選項,并在答題卡上將 該項涂黑。 Kilimanjaro Climb : a Rite of Passage for Father and Son Climbing Kilimanjaro is a transformational experience for many people. The things that make the mountain hard are the very things that make it so powerful. In the case of my son Josh and I,the walk up Kilimanjaro proved a powerful symbol of his transition into manhood, and a great change in our relationship. Day three on the mountain, Josh was hit with massive headaches. He told me every step felt like a nail driving into his head. And then, on the night we climbed the crater rim, less than 40 minutes from the summit, Josh fell. I was walking ahead, and did not even see it. He was so exhausted that he could not get up. He recalled our guides, debating whether or not they should take him straight down. Josh snapped out of it. He forced himself to his feet, shook the guides off. He set his face towards the peak and just kept marching. Near the summit he caught up with me and we reached the peak together. “ I’ve never been in so much pain and so happy at the same time,,,he said, as we sat side by side on the frozen rock and looked down over Africa. “You know, in the past when we’d go on camping and rafting trips, you guided and took care of me through it all. But on Kilimanjaro it was different. From the bottom up, I climbed it. I never felt like a kid, even when 1 was in pain. You never acted like a parent.” “That’s not quite true,”I replied. “When you told me that on the summit you fell-and I did not even notice, my first thought was, ‘Oh my God! I’m such an awful parent!’ But then it hit me, ‘He got himself up. He walked to the peak on his own. He didn't need me to help.,” I realized as I spoke that two people had died that night on Kilimanjaro. A child and a parent. It was just two friends who walked down the mountain together. 31. What is NOT mentioned in the first paragraph? A. Kilimanjaro is powerful. B. Kilimanjaro is hard to climb. C. Many people, including Josh, have changed after climbing Kilimanjaro. D. The writer has a distant relationship with his son after climbing Kilimanjaro. 【答案】D 【解析】細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段提到乞力馬扎羅山很強大,很難爬,很多人,包括Josh都在爬過乞力馬扎羅山后改變了。沒有提到 D選項的內(nèi)容,故選D。 32.From the second paragraph we know that_____ A. Josh had a slight headache. B. Josh reached the top of the mountain with the help of the guides. C. Josh overcame various difficulties on his way to the summit. D. Climbing Kilimanjaro was too hard for such a child as Josh. 【答案】C 【解析】細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的句子:He forced himself to his feet, shook the guides off. He set his face towards the peak and just kept marching. Near the summit he caught up with me and we reached the peak together.可知Josh在登上山頂?shù)倪^程中克服了很多困難。.故選C。 33. What does the underlined phrase in the second paragraph mean? A. cheered up B. gave up C. burst out D. ran out 【答案】A 【解析】細節(jié)理解題。cheer up振作起來;gave up放棄;burst out突發(fā);ran out耗盡。 根據(jù)He forced himself to his feet, shook the guides off.可知:snap out of重新振作起來。故選A。 34. What can be inferred from the talk between the father and the son? A. Josh felt quite good about his independence. B. Josh appreciated his parents ,company and care. C. The father felt guilty all the time. D. The father should have taken good care of Josh as usual. 【答案】A 【解析】推理判斷題。根據(jù):“ I’ve never been in so much pain and so happy at the same time,,,可知Josh對自己的獨立感覺很好。故選A。 35. Why did the father feel that two people had died? A. Because two people had lost their lives while climbing Kilimanjaro. B. Because the father and son had become friends. C. Because they had witnessed an accidence of a father and son. D. Because two friends had misled him. 【答案】B 【解析】細節(jié)理解題。根據(jù)It was just two friends who walked down the mountain together.可知父親覺得和兒子成為了朋友,所以以前的兩個人死了。故選B。

注意事項

本文(江蘇省如東縣2020高考英語二輪復習 閱讀理解訓練(3))為本站會員(艷***)主動上傳,裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。 若此文所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng)(點擊聯(lián)系客服),我們立即給予刪除!

溫馨提示:如果因為網(wǎng)速或其他原因下載失敗請重新下載,重復下載不扣分。




關于我們 - 網(wǎng)站聲明 - 網(wǎng)站地圖 - 資源地圖 - 友情鏈接 - 網(wǎng)站客服 - 聯(lián)系我們

copyright@ 2023-2025  zhuangpeitu.com 裝配圖網(wǎng)版權(quán)所有   聯(lián)系電話:18123376007

備案號:ICP2024067431-1 川公網(wǎng)安備51140202000466號


本站為文檔C2C交易模式,即用戶上傳的文檔直接被用戶下載,本站只是中間服務平臺,本站所有文檔下載所得的收益歸上傳人(含作者)所有。裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對上載內(nèi)容本身不做任何修改或編輯。若文檔所含內(nèi)容侵犯了您的版權(quán)或隱私,請立即通知裝配圖網(wǎng),我們立即給予刪除!