2019版高考英語 Unit 5 Canada–“The True North”(詞匯考查+詞匯應(yīng)用)(含解析)新人教版必修3.doc
-
資源ID:3888436
資源大小:158.50KB
全文頁數(shù):8頁
- 資源格式: DOC
下載積分:9.9積分
快捷下載

會員登錄下載
微信登錄下載
微信掃一掃登錄
友情提示
2、PDF文件下載后,可能會被瀏覽器默認(rèn)打開,此種情況可以點(diǎn)擊瀏覽器菜單,保存網(wǎng)頁到桌面,就可以正常下載了。
3、本站不支持迅雷下載,請使用電腦自帶的IE瀏覽器,或者360瀏覽器、谷歌瀏覽器下載即可。
4、本站資源下載后的文檔和圖紙-無水印,預(yù)覽文檔經(jīng)過壓縮,下載后原文更清晰。
5、試題試卷類文檔,如果標(biāo)題沒有明確說明有答案則都視為沒有答案,請知曉。
|
2019版高考英語 Unit 5 Canada–“The True North”(詞匯考查+詞匯應(yīng)用)(含解析)新人教版必修3.doc
Unit 5
一、詞匯復(fù)習(xí)
(一)單句語法填空
1.Running a business without a budget(預(yù)算) is ________(practical).
答案:impractical 句意:經(jīng)營生意而沒有預(yù)算是不實(shí)際的。
2.The government ________(close) that another ambassador had been arrested for spying.
答案:disclosed 句意:政府公開另一個(gè)外交大使因間諜罪被逮捕。
3.The bright dress is ________(proper)for a funeral.
答案:improper 句意:鮮艷的衣服不合適參加葬禮。
4.This delay was ________(avoidable)so we had to be patient.
答案:unavoidable 句意:延遲不可避免,所以我們得耐心。
5.His ine is ________(adequate) to meet his basic needs and he has to find another job.
答案:inadequate 句意:他的收入不足以滿足基本要求,他得再找份工作。
(二)英漢互譯
1、 multicultural adj. __________
2、 quiz __________
3、 Canadian n. adj. __________
4、 Vancouver n. __________
5、 Toronto n. __________
6、 △Calgary n. __________
7、 △Ottawa n. __________
8、 △beaver n. __________
9、 △grizzly n. adj. __________
10、 polar adj. __________
11、 △penguin n. __________
12、 △prime adj. __________
13、 minister n. __________
14、 prime minister __________
15、 △governor n. __________
16、 rather than __________
17、 continent n. __________
18、 baggage n. __________
19、 chat vi. & n. __________
20、 scenery n. __________
21、 eastward adv. adj. __________
22、 westward adv. adj. __________
23、 upward adv. adj. __________
24、 surround vt. & vi. __________
25、 △the Rocky Mountains __________
26、 Harbour n. (=harbor) __________
27、 measure vi. & vt. n. __________
28、 aborad prep. & adv. __________
29、 settle down__________
30、 manage to do __________
31、 catch sight of __________
32、 eagle n. __________
33、 △stampede n. __________
34、 cowboy n. __________
35、 have a gift for __________
36、 within prep. __________
37、 border n. vt. & vi. __________
38、 slight adj. __________
39、 slightly adv. __________
40、 acre n. __________
41、 urban adj. __________
42、 △Thunder Bay __________
43、 △Lake Superior __________
44、 △location n. __________
45、 topic n__________.
46、 mix vt. & vi. __________
47、 mixture n. __________
48、 bush n. __________
49、 maple n. __________
50、 frost n. __________
51、 confirm vt. __________
52、 wealthy adj. __________
53、 distance n. __________
54、 in the distance __________
55、 mist n. __________
56、 misty adj. __________
57、 △Niagara n. __________
58、 schoolmate n. __________
59、 booth n. __________
60、 downtown adj. adv. __________
61、 △pearl n. __________
62、 △Cantonese n. & adj.;__________
63、 approximately adv. __________
64、 dawn n. __________
65、 △workplace n. __________
66、 buffet n. __________
67、 broad adj. __________
68、 △St Lawrence River __________
69、 nearby adv. adj. __________
70、 tradition n. __________
71、 terrify vt . __________
72、 terrified adj. __________
73、 pleased adj. __________
74、 impress vt. __________
75、 impressive adj. __________
二、閱讀理解
A
A recent survey in the United States showed that the average family spent more money on its pets than on its children. Although rather shocking, it should not surprise anyone who has seen the doggy parlours(客廳) where loved pets rest. Are Americans unique in treating their little friends in this way? No, the English, too, pay more attention to their pets.
This can clearly be seen when we look at pet foods,which often contain more vitamins than human food. They certainly cost much. Last year the British public spent two hundred million pounds on pet food alone, to say nothing of veterinary bills or animal furniture. It is difficult not to feel angry about this when considering what the same amount could do for victims of starvation and poverty, so it’s not unusual for me to get hot under collar when I read an old man left all his money to his dog instead of his children.
There are a variety of reasons why I find pets-raising alarming. They cause physical problems. An example of this is New York where they have great difficulty getting rid of the mess that dogs leave on the streets. Many people find this funny, but in a number of large cities it is a major problem. Animals can cause disease, too. It is the threat of babies — a disease with no known cure.
Another problem is the carelessness of pet owners. Most little children want a dog or a cat,and they continually push their mothers and fathers until they get one. It is only when the "sweet little thing" has been brought home that the parents realize how much time and money must be spent on "Rover" or "Bonzo". Then they just abandon it. As a result, they are allowed to run free. English farmers lose hundreds of sheep a year, killed by someone’s pet and you must have read of children being hurt by some pets of their own.
Lastly, I would only suggest that we have got our priorities wrong and that something should be done about it. In my view, it’s time we stopped being sentimental about pets. I can see no reason why we should get upset when animals are cut up for medical experiments. This will lead us to discovering cures for serious human diseases, then I say,"keep cutting!"
1. The doggy parlours are mentioned in the 1st paragraph to show ________.
A. what costly lives the pets are living
B. where Americans keep their pets
C. why children love their pets so much
D. how much pets depend on their masters
2. In the second paragraph "to get hot under the collar" probably means ________.
A. getting quite hot
B. being excited
C. feeling extremely angry
D. receiving a fashionable shirt
3. According to the author, in which field can animals be most useful?
A. Food. B. Sports.
C. Entertainment. D. Medicine.
4. What is the author’s attitude towards pets-raising?
A. Sympathetic. B. Opposed.
C. Pitiful. D. Supportive.
【文章大意】這是一篇議論文。作者通過介紹飼養(yǎng)寵物存在的種種問題(譬如飼養(yǎng)成本昂貴、寵物致人受傷、傳染疾病等),表達(dá)了自己反對飼養(yǎng)寵物,而是應(yīng)當(dāng)將寵物用于貢獻(xiàn)人類醫(yī)學(xué)實(shí)驗(yàn)的觀點(diǎn)。
1. A 【解析】推理判斷題。"the doggy parlours"所在的句子就是為了進(jìn)一步闡釋第一句"A recent survey in the United States showed that the average family spent more money on its pets than on its children.",即如今人們在飼養(yǎng)寵物上花銷巨大的現(xiàn)狀。故答案為A。
3. D 【解析】推理判斷題。從本文的最后兩句"I can see no reason why we should get upset...This will lead us to discovering cures for serious human diseases..."可知作者認(rèn)為寵物在人類醫(yī)學(xué)領(lǐng)域可以起著有益的作用。因此答案為D。
4. B 【解析】觀點(diǎn)態(tài)度題。文章前面介紹了成本昂貴、傳染疾病等飼養(yǎng)寵物的危害,后面又提到應(yīng)把寵物用于貢獻(xiàn)人類醫(yī)學(xué)領(lǐng)域中去,故而可以看出作者對于飼養(yǎng)寵物的做法持反對態(tài)度。因此答案為B。
B
Many people would love to leave their jobs behind and have a lifechanging adventure overseas.They imagine lying under palm trees as the sun goes down.However,life overseas is not always easy,and many are not prepared for the shock of living in an alien culture.
The honeymoon period
At first,for those who actually decide to move abroad,life is an exciting adventure.They enjoy exploring their new surroundings,and life seems like an extended holiday.They don’t mind trying the local cuisine and discovering the local culture.They can even afford to practise their foreignlanguage skills without fear of making mistakes.
Trouble in paradise
In many cases,when people consider moving to another country,they often fail to realize how different life will be.As time goes by,they bee frustrated when language and cultural misunderstandings bee a daily headache.In this stage,the visitors begin to withdraw from life in the host country and avoid spending time with local people in favour of mixing with others from their own cultural background.
The road to recovery
Gradually,most visitors realize they must accept the differences and not fight against them.This change encourages them to improve their language skills and slowly they manage to do the things they could easily do at home,such as opening a bank account.This newfound confidence enables them to see a side of life which very few tourists get to witness.
Adjusting to life abroad can often be a real problem.The secret to overe it is to stop trying to change your host country. If not,you risk losing your dream and having to return to the old life you wanted to leave behind.
【解題導(dǎo)語】 本文是一篇說明文。許多人因?yàn)橄矚g冒險(xiǎn)和探索,所以移居國外生活,但文化的差異和語言的不同又使得他們很沮喪,因此作者建議移居國外的人最好能夠?qū)W好當(dāng)?shù)卣Z言以適應(yīng)當(dāng)?shù)厣睢?
1.Why do people moving abroad feel excited at first?
A.They find foreign living much easier.
B.They have the necessary language skills.
C.They love the adventure and exploration.
D.They enjoy meeting people from different cultures.
C 解析:細(xì)節(jié)理解題。該題問的是移居海外的人最初感到興奮的原因。根據(jù)The honeymoon period部分第一、二句可知,因?yàn)樗麄兿矚g冒險(xiǎn)和探索,所以會感到興奮。故選C。
2.According to the author,what is the main problem many people moving abroad face?
A.Homesickness. B.Culture shock.
C.Health problems. D.Lack of employment.
B 解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Trouble in paradise部分第二句以及聯(lián)系本段內(nèi)容可知,許多移居海外的人面臨的主要問題是文化沖擊。故選B。
3.What would the author suggest people moving abroad do?
A.Study the local language.
B.Go on holidays frequently.
C.Learn how to open a bank account.
D.Seek out people from their home country.
A 解析:推理判斷題。根據(jù)The road to recovery部分第二句以及最后一段可知, 作者建議移居海外的人學(xué)習(xí)當(dāng)?shù)氐恼Z言,這樣才能夠適應(yīng)海外的生活。故選A。
三、書面表達(dá)
下面這幅圖片描繪的是一幅反映城市交通堵塞及交通壓力問題的場景。請根據(jù)你對這幅圖片的理解用英語寫一篇短文。你的短文應(yīng)包含以下內(nèi)容:
1.描述圖中所表達(dá)的相關(guān)信息;
2.分析此現(xiàn)象的原因;
3.提出你的建議(至少兩條)
注意:
1.可參用下面文章開頭所給提示,有必要地發(fā)揮想象。
2.詞數(shù)120左右。開頭已經(jīng)寫好,不計(jì)入總詞數(shù)。
Nowadays, it’s hard to imagine how often you are a victim of a traffic jam._____.
【參考范文】書面表達(dá)